
KAYSERİ (İGFA) – KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, firmaların büyüme seyahatlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olacak bu dayanakların, KOBİ’lerin dijitalleşme, kapasite artırımı ve global pazarda rekabetçi olma gayelerine ulaşmalarını destekleyeceklerini belirtti. KTO Başkanı Ömer Gülsoy’da “Küresel iktisadın süratle değiştiği günümüzde, dijitalleşme ve rekabet gücünü artırma istikametinde atılan bu adımları son derece değerli buluyoruz.” tabirlerini kullandı.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı’nın (KOSGEB) KOBİ’lere sağladığı Teşebbüsçü Takviye Programı İş Geliştirme Takviyesi, İstihdamı Müdafaa, Kapasite Geliştirme, Global Rekabetçilik ve KOBİ Dijital Dönüşüm Dayanak Programları’nın tanıtımının gerçekleştirildiği KOSGEB KOBİ’ler İçin Dayanak ve Dönüşüm Programı Kayseri Ticaret Odası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
KTO Yönetim Kurulu Lideri Ömer Gülsoy’un mesken sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu katıldı. KTO Yönetim Kurulu Lider Yardımcısı Hacı Bekir Kuzucu, Yönetim Kurulu Üyeleri Latif Başkal, Ahmet Emre Sönmez Meclis ve Meslek Komiteleri Üyeleri’nin de katıldığı aktifliği çok sayıda KOBİ ölçeğindeki özel kesim temsilcisi ilgiyle takip etti.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, konuşmasında şu kelamlara yer verdi: “KOSGEB, Kayseri Ticaret Odası olarak yürüttüğümüz projelerde en büyük paydaşlarımızdan biridir. Bilhassa Kayseri Girişimcilik ve Milletlerarası Ticaret Merkezi’miz, girişimcilerimize ve işletmelerimize ihracat odaklı takviyeler sunan kıymetli bir projedir. Odamızın yurt dışı iş seyahatleri, ihracatçılarımıza sağladığımız takviyeler ve yeni projelerimizle KOBİ’lerimizin büyümesini desteklemeye birlikte devam edeceğiz. Kayseri, endüstrisi, ticareti ve teşebbüsçü ruhuyla ülkemizin lokomotif kentlerinden biridir. Bizler, Kayseri Ticaret Odası olarak, kentimizin üretim gücünü artıracak her türlü dayanağı çok değerli buluyoruz. KOBİ’lerimizin güçlendirilmesini, üretim ve endüstrinin sürdürülebilir büyümesi açısından hayati bir öncelik olarak görüyoruz. Günümüz ekonomik şartları, finansmana erişimde yaşanan zorluklar, personellik maliyetlerindeki artışlar ve global ticaretteki belirsizlikler, işletmelerimiz için kıymetli etkenlerin başında yer alıyor. Buna ek olarak, dijital ve yeşil dönüşüm yatırımlarının aciliyeti her geçen gün daha fazla hissediliyor. Bu noktada, KOSGEB’in sunduğu İş Geliştirme, İstihdamı Müdafaa, Kapasite Geliştirme, Global Rekabetçilik ve Dijital Dönüşüm Takviye Programları, işletmelerimizin büyüme seyahatinde kritik bir rehber olacaktır. Bilhassa global iktisadın süratle değiştiği günümüzde, dijitalleşme ve rekabet gücünü artırma istikametinde atılan bu adımları son derece değerli buluyoruz. KOBİ’lerimizin sadece yerelde değil, memleketler arası pazarda da kelam sahibi olabilmesi için bu dayanakların büyük bir fırsat sunduğuna inanıyoruz.”
DESTEK PROGRAMLARIYLA SAHADAYIZ
Yalın, erişilebilir, dijital ve global bir kurum olma vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, “Sahada KOBİ’lerle birebir temas halindeyiz” dedi.
2025 prestijiyle Global Rekabetçilik Dayanak Programı, Kapasite Geliştirme Takviye Programı ve İstihdamı Muhafaza Dayanak Programı olmak üzere üç yeni takviye modelini devreye aldıklarını belirten İbrahimcioğlu sunumunda, firmaların büyüme seyahatlerinde karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olacak bu dayanakların, KOBİ’lerin dijitalleşme, kapasite artırımı ve global pazarda rekabetçi olma amaçlarına ulaşmalarını kolaylaştıracağını belirtti.
İbrahimcioğlu, KOBİ Dijital Dönüşüm Takviye Programı ile işletmelerin dijitalleşme süreçlerine kıymetli katkılar sunduklarını belirtti. TÜBİTAK TÜSSİDE iş birliğiyle geliştirilen Dijital Dönüşüm Kıymetlendirme Aracı sayesinde firmaların dijital olgunluk düzeyleri tahlil ediliyor ve muhtaçlık duydukları yatırımlar belirleniyor. Bu kapsamda 20 milyon TL’ye kadar takviye sağlanıyor.
Ayrıca İSTİKAMETTE Dayanak Programı ile KOBİ’lerin dijital dönüşüm danışmanlık hizmetlerinden yararlanabileceğini belirten İbrahimcioğlu, bu programın karbon ayak izi,
KOSGEB’in sadece finansal dayanak sağlayan bir kurum olmadığını belirten İbrahimcioğlu, “Bizim maksadımız, işletmeleri büyüterek mezun etmek. Mikro işletmelerin küçük, küçüklerin orta, ortaların ise büyük ölçekli firmalara dönüşmesini istiyoruz” dedi. Bu kapsamda girişimcilik, ölçek büyütme, sürdürülebilirlik ve global rekabet olmak üzere dört ana başlıkta takviye programlarını kurguladıklarını tabir etti.
Kayseri’nin girişimcilik kültürü açısından kıymetli bir kent olduğunu belirten İbrahimcioğlu, 2024 yılında 1.591 işletmeye toplam 395 milyon TL dayanak sağlandığını aktardı. 2025 prestijiyle Kayseri’de Teşebbüsçü Dayanak Programı İş Geliştirme Dayanağı kapsamında 87 müracaatın onaylandığını ve 17,8 milyon TL takviye verildiğini açıkladı.
Ayrıca, İstihdamı Muhafaza Dayanak Programı için Kayseri’de şu ana kadar 692 işletmenin başvurduğunu belirten İbrahimcioğlu, müracaatların 31 Mart’a kadar devam ettiğini hatırlattı. KOSGEB olarak takviye programlarını daima güncellediklerini ve işletmelerin gereksinimlerine nazaran şekillendirdiklerini belirten İbrahimcioğlu, KOBİ’lerin takviyelerden daha fazla yararlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Kaynak: İGF Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın